Sinds 1999 ontwikkelt Modelit maatwerk applicaties voor overheidsinstanties, ingenieursbureaus, B2B-organisaties,  multinationals, of voor eigen risico. In 2008 en 2011 won het door Modelit ontwikkelde reistijdvoorspelmodel Tripcast de competitie reistijdverwachting. In 2012 werd dit model toegepast binnen de ANWB routeplanner.

Het grootste deel van onze applicatieontwikkeling vindt plaats in Matlab. De Matlab programmeeromgeving heeft zich in de laatste decennia ontwikkeld tot de standaard op het gebied numerieke berekeningen en visualisaties.

Indachtig het principe "Gebruik de beste tools die commercieel beschikbaar zijn maar ontwikkel nieuw gereedschap waar nodig" heeft Modelit in de loop der jaren een aantal toolboxes ontwikkeld die het mogelijk maken om Matlab als volwaardige programmeertaal in te zetten met behoud van de typische voordelen van Matlab. Hiermee onderscheidt Modelit zich van andere aanbieders van Matlab maatwerk software.

Voorbeelden van dergelijke toolboxes zijn de Model-View-Control Toolbox, de Layout Manager de User Interface Component toolbox, en de Webserver toolbox. Java speelt een belangrijke rol binnen onze toolboxes. Door het gebruik van Java kunnen wij in samenspraak met onze klanten in korte tijd effectieve en aansprekende softwareoplossingen realiseren voor elk rekenkundig probleem. Al onze applicaties worden desgewenst in gecompileerde vorm geleverd, zodat u geen licentiekosten betaalt, ongeacht het aantal gebruikers.

Naast desktop applicaties ontwikkelt Modelit ook Web applicaties. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de Webserver toolbox, deze toolbox maakt het mogelijk om het back-end in Matlab te implementeren en daarbij gebruik te maken van de kracht van Matlab voor het maken van numerieke berekeningen. Terwijl het front-end ontwikkeld kan worden met populaire libraries of frameworks zoals Angular, React of Dojo.

Modelit kan de gehele levenscyclus van ontwerp, implementatie tot en met de onderhoudsfase van een applicatie verzorgen. Gedurende deze periode houdt u als klant een enkel aanspreekpunt en bouwt Modelit materiekennis op. U beschikt hierdoor op afroep over een betrokken partner die mee kan denken over haalbaarheid en kosten van de door u gewenste uitbreidingen en zorg draagt voor de uitvoering.